Begynner sj stuegolvet igjenn.

Uff no er eg sliten og lei. Har kommet et godt stykke på vei, og i morga blir det mange pakker på posten.
2 sekker med boss og en del garn som får vere igjen hos meg, men mykje meir som skal flytte til nye garn mammaer. Der får vi håpe det blir godt tatt hand om :)
No er det natta, og følgetongen fortsetter i morga.

Fleire ufoer

Fleire ufoer
 Her er en genser i PT 2 og en lilla som mangler en halv arm.

Bomullsgarn

Bomullsgarn

Meir bomull

Meir bomull

Bomullsgensere

Bomullsgensere
 Egner seg vel best til opprekking?

Postman Pat og en ullgenser. Barn.

Postman Pat og en ullgenser. Barn.
 Her er det nok garn til at dei kan bli ferdige.

To halvferdige bomullsprosjekt.

To halvferdige bomullsprosjekt.
 Ei lita jakke i Palermo og en genser i Mayflower, er nok ikkje nok garn her heller, men kan rekkast opp og brukast til noke anna?!

Heklegarn.

Heklegarn.

Til den som er glad i å hekle:)

Nesten ferdig.

Nesten ferdig.
 Den lyse er så godt som ferdig også den i lilla, dei er i bomull. Dei to andre er den eine nesten ferdig, kansje eg har nok garn også?? Men den lyseblå med små stjerner mangler endel, og egner seg til restegarn.. Så dersom du trenger noke av dette gi beskjed

Lyst p litt AKRYL??

Lyst på litt AKRYL??

Et opprekkingsprosjekt.

Et opprekkingsprosjekt.
 Ei framside og noke som ligna ei arm + 3 bunter garn.

Loddent for den som gidder rekke opp.

Loddent for den som gidder å rekke opp.
 Her er nokre påbegynte prosjekt, har desverre ikkje nok garn til ferdige produkt, men gidder du å rekke opp så versågod.

Loddent garn

Loddent garn

Ja her er en samling loddent garn som skal ut. Barbro???

Har kommet et stykke p veg.

Har kommet et stykke på veg.

Hittil har eg tømt desse posane, men her er mange fleire. Innholdet kan du sjå lenger ned..

Bomullsgarn.

Bomullsgarn.

Hjelp.. Floke...

Hjelp.. Floke...

Litt loddent syntetisk garn...

Litt loddent syntetisk garn...

Ufo

Ufo

Diverse ufoer..

Ja s vidt i gang da..

Ja så vidt i gang da..

Klar ferdig g!

Klar ferdig gå!
 
Ja no er en del av loftet komt ned i stua, så no er det bare å brette opp armane og ta sats. (der er fortstt meir på  loftet...)

Litt fr helga.

Litt frå helga.

No er endelig votteparet til verdens snillaste vaktmester ferdig Puuhh! Eg har også hekla 3 nye luer. Men neste veke er det utstyr til Troll som skal strikkast, kan hende litt anna innimellom :)
På onsdag har eg fri, da SKAL eg på loftet (hint, hint mamma) og rydde i alt garnet og ymse prosjekt som ligger der, kjøpe plastkasser og sortere elendigheta. (trur eg).

Lue #3 #4 #5

Lue #3 #4 #5
 Nå er desse luene ferdig,. Lue #2 har reist til Molde, der ei lita jenete har fått den. Men Gullet (tanteungen), eg har laga ei som er heilt lik. Den rosa har ein "diamant" i rosetten, etter et tips eg fikk her i bloggen min, vart ganske fin.

Om kloning.

Min kjære sønn  fikk tilbake ei naturfagprøve i dag, der han mellom anna hadde svart på ei oppgåve om kva er kloning. Her er besvarelsen:

Hvis du bestemmer deg for å klone ungen din som dør er det bra for at da har du fortsatt ungen din, men den er ikkje den samme. Du får liksom ikkje sjå ungen din vokse opp, men det er bra hvis du ikkje har tenkt å ha fleire ungar. Så var du så glad i den ungen, men du veit ikkje kva kloninga vil gjere med ungen din. Den har bare blitt prøvd ut på dyr, så du er ikkje sikker på om kloninga vil gå bra som den skal da kan den ungen du klona dø ganske raskt eller vil bli missdanna. Men det er ganske fint da du gjer det, for da ligna den ungen akkurat på den ungen som døde så det blir på ein måte den samme ungen, men på en anna måte så blir det ikkje det fordi den ungen som vart fødd er unik og den andre bare ein kopi så den ungen som døde er uerstattelig men det er ikkje den kopi ungen. Så viss du har veldig lyst på den same ungen, så kan du gjere det. Så det er visse fordelar og ulemper med å kopiere ein unge, sånn som det er med alle ting. Men den ungen du skal klone er din unge mens den klona ungen er bare ein kopi av ungen, og da er du ikkje like glad i den ungen som du er i den døde ungen. 

Jaja han har vel skjønt dette her, skulle ein tru..... :)

Teselskap hos Manne.

Teselskap hos Manne.
 Idag er det stort teselskap hos http://www.madebymanne.com/blogg/ , ikveld blir det Chai te. Trur den er best i snøkava som vi har her no. Ikkje suketter, men ekte sukker... men bare litt da :) Kos dokke alle sammen.


En liten blink eg fann i en blogg.


Hallo

Huska ikkje kvar eg fann den, så eg håper eg ikkje har stjelt noke no da, men likte den så godt :)

Lue # 2

Lue # 2

Denne sida er rett sida når eg heklar, men syns det er litt finare på innsida??

Kommentarer tar eg imot med takk:-) Sjå det andre bilde litt lenger ned.

Lue # 2.

Gullet lue.
 Lue # 2 er ferdig, men eg er ikkje sikker på kva side eg vil ha ut. Har lagt ut to bilder, slik at eg kan få litt proff hjelp før eg setter på blomsten med en liten knapp inni. Så spørs det om Gullet vil ha den eller om ho heller vil ha den eg har begynt på i brunt:-) Skal sende ho en sms å høre kva ho seier.

Namnet mitt.

Your Outrageous Name is:
Ofelia Heiney
Outrageous Name Generator

I dag sto eg tidlig opp.

Idag sto eg tidlig opp.

I dag våkna eg klokka 5 av snøplogen,  har snøva ca 10 cm i natt, i tillegg til dei ca 10 cm vi hadde frå før. Da sto eg opp og fikk begynt på ei ny lue pluss et par vottar. Skulle liksom ikkje strikke fleire vottar på ei stund (drittlei), men fann ut at verdens snillaste vaktmester må ha et par ;-) som takk for skia. Lua tenkte eg at Gollet mitt (tanteungen) skulle få, dersom ho liker den:-)

En kjempe rar pus!

En kjempe rar pus!

Når Burre skal drikke vatn, foretrekker han å drikke frå vasken på badet. Han vil ikkje drikke vatn frå skåla si.

Enda et vottepar ferdigt.

Enda et vottepar ferdigt.

No har eg strikka ferdig vottepar nr??? har ikkje talet, men no er det slutt på vottestrikkinga for ei stund. No har eg lyst å lage andre ting,:)

Verdens snillaste vaktmester.

Verdens snillaste vaktmester.

Eg kjøpte eit par ski til Trolla mine for 95 kr, (Sjå bilde på shopping i bloggen) syns dette var i det meste laget. Tok med skia på jobb, der vi har verdens snillaste vaktmester, han heiv seg rundt med bandsaga og laga 5 par til meg i full fart.  Eg vart sååå glad, så no kan eg male og pynte dei slik eg vil:-)
En stooor takk til deg Jakob.

Det aller frste trollet eg laga.

Det aller første trollet eg laga.

Dette er Brutus, han var det første trollet eg laga i januar 2006. Brutus forlot barndomsheimen for å flytte til Volda der foreldra mine bur. Etter at Brutus flytta inn til dei, har merkelige og uforklarlige ting skjedd i heimen. Foreksempel no når det var jul, så hadde mamma pynta kjellarstova med ulike nissar. Ein morgon, låg nissane strødd utover golvet, og dei fann ut at det måtte være Brutus som hadde yppa seg ;)
Men han er stort sett snill og grei, men med eit glimt i auge er det aldri godt å vite kva han kan finne på;-)

Kva type kaffe eg er.

You are a Black Coffee
At your best, you are: low maintenance, friendly, and adaptable At your worst, you are: cheap and angsty You drink coffee when: you can get your hands on it Your caffeine addiction level: high
What Kind of Coffee Are You?

Ja no er det helg.

No har eg vaska huset, baka brød og rundstykker, spist Taco, så no setter eg meg i sofakroken med strikketøy og noke godt i glasset:-)
God helg;)

11 brd og 30 rundstykker.

11 brød og 30 rundstykker.

Ja her er dagens bakst, godt å ha fyllt opp frysaren igjenn :-)

Dagen idag.

Har utsatt dette leeenge, men i dag er det bake- og vaskedagen. Var på Jysk og kjøpte nytt sengesett, FLANELL. Kosta berre 90 kr pr sett, og det er berre så deiiilig no når det er kaldt :)
No er eg ferdig med å vaske bad og soverom, og skal til på stue og kjøkken. Men ikkje noke stress :-) Får tid til å strikke litt innimellom. Setter inn bilder når eg er ferdig.

Her fant eg grunnopskrift p hekling.

Her fant eg grunnopskrift på hekling.

Denne boka kjøpte eg for ca 20 år sida, kom ut i 1986. Veldig greit med ei bok som har litt om det meste.

Lua endelig ferdig :-)

Lua endelig ferdig:-)

Ja her er resultatet av mitt aller første hekleprosjekt :-) Vart ferdig igår kveld kl 24.00, men sydde på rosett (hekla) og to knapper inne i rosetten no i kveld. Den er hekla litt lenger enn det som sto i oppskrifta for datra mi som skal ha den ville ha den slik.
Er ganske fornøgd, så det blir nok fleire av denne typen.

Yesss 1 nste ferdig.

Yesss 1 nøste ferdig.

Her har eg hekla 1 nøste. Det såg lenge ut som en duk, men no ligna det kansje på ei lue?!

Lue ????

Lue ????

Skal dette verte ei lue???

Skal dette verte ei lue???

Oooops begynnelsen...

Oooops begynnelsen...

Måtte finne ei bok med forklaringar på luftm. staver og kjedemasker. Jaja har ivertfall begynt no da..

I dag har eg shoppa litt :-) :-)

I dag har eg shoppa litt :-) :-)

Her er dagens fangst.
Tråd til mitt aller første hekleprosjekt og litt utstyr til Trolla mine. Dette fann eg på Nettstrikk i Volda, fann ut at her kan det fort bli katastrofeområde på konton om eg skal innom her ofte. Her var det så masse fristelsar å bruke pengar på.
Men no har eg altså handla garn og er i full sving med ei hekla lue til døtra mi :-)

Et nytt vottepar vart ferdig i kveld:-)

Et nytt vottepar vart ferdig i kveld:-)

I kveld vart dette paret ferdig, no har eg to par til som skal strikkast :-) 

Et nytt Troll vart fdt igr

Et nytt Troll vart født igår

Ja i går kom denne karen til verda. Begynte klokka 9 og var ferdig klokka 24.00. Det var strikkinga som tok mest tid. Det kvite garnet fann eg på loftet i ei hespe, det kjøpte eg for ca 25 år sidan på det som den gang heite Volda Ullspinneri. Trollet har flytta til Dalsfjord til ein arbeidskollega av meg. Etter bildet var tatt fikk trollet og ei strikka veske.

Gjestebok

Ja her skjer det, no har eg fått meg gjestebok også!
Du er velkommen til å skrive litt i den:-)
P.S den ligger under Lenker.

En Russesokk

En Russesokk

Kjenner ikkje så mange med en fot, så eg får vel strikke en lest til...
Dette er en liten serie om TYPISK MEG:-) Der eg viser litt av alt eg styrer på med samtidig, hm, bør skjerpe meg å gjere meg ferdig, men blir fort lei av å holde på med det samme over lengre tid.

Ooooooooppppssss, skulle liksom pakke kofferten, den er bare 1/2 ferdig pakka:-)

Troll fra boka "Troll, nisser og engler"

Troll fra boka "Troll, nisser og engler"

Tja, nok et 1/2 ferdig arbeid, uff, vart litt sur da eg hadde snudd armane feil vei slik at tomlane vendte innover. Tenkte eg skulle lage cernitt ansikt på trollet, jaja vi får sjå..

En umontert troll genser...

En umontert troll genser...

Skuffen med 1/2 ferdige arbeid..

Skuffen med 1/2 ferdige arbeid..

TYPISK MEG!!!
Skuffen med 1/2 ferdige arbeid, kansje skuffen aldri blir tom??

Bker til inspirasjon

Bøker til inspirasjon

Legger ut eit bilde av dei bøkene som har gitt meg litt inspirasjon til å lage troll. Boken Troll og Nisser fant eg i ein bokhandel til 50 kr på salg, dei andre koster ca 250 kr pr.stk.
Kjekt med slike bøker å hente ideer fra:-)

No skal eg gå å pakke kofferten, skal til Selje Hotell og SPA etter jobb i morga, gleder meg. Vi er 6 damer som skal på jentetur for å kose oss:-)

Strikka duk.

Strikka duk.

Denne duken er eit såkalla langtidsprosjekt!! Begynte på den for 6-7 år sida av et nøste eg fikk av farmor, strikka litt og la den vekk, tok den fram igjenn etter et par år og strikka litt.... Så bestemte eg meg ifjor for å verte ferdig, da gjekk eg tom for garn og måtte kjøpe nytt hmmmmmmmmm, hadde selfølgelig ikkje samme så ytterst blondekant (kan sjåast på bilde) har anna farge. Men eg er stolt over duken for dette var mykje arbeid...:-)

Votter

Votter

Legger ut bilde av vottene eg strikker, har laga ganske mange av denne typen med langt bråt. Kan leggast dobbelt og vert ekstra varme rundt handledda. Dette var årets julegave for to år sida, ga da bort ca 10 par i julegaver:-)

Hei

Nå har eg surfa litt rundt, finner ut at eg har mykje å lære om blogg. Skal få lagt ut fleire lenker og bilder etterkvart. Men du verden så morsomt dette er:-) 

Trollflokken.

Trollflokken.

Her er alle trolla samla før to av dei vart solgt.
Begynte med dette for ca et år siden, så eg har laga 3 troll før disse. Dei er ca 50-55 cm høge.
Augene er av glass som eg bestiller fra Amerika. (skal legge ut link når eg har blitt litt flinkere på denne sida).
Eg stor koser meg med handarbeid. Til jul strikka eg 30 "nisser som har vaska seg", og ga bort til mine kolegaer på jobben. Stort å glede andre! Har 15 til som eg snart legger ut bilde av:-)

Trollet

Trollet

Dette trollet er heilt på bærtur, han er en liten luring. (slik som troll ofte er).

Trolle

Litt deppa?

Trollegutt

166376-3

Dette trollet blei jeg mest fornøgd med, men ser at bilda som jeg legger ut er litt feil i fargene.

Troll

Troll

Dette trollet så dagenslys nå på nyåret, er fortsatt på forsøksstadiet når det gjelder å lage troll, men det er kjempe gøy å sjå de ulike personlighetene deres.

Frste innlegg

Velkommen til min blogg!